Δημιουργίες από πορτοκάλι

    Author: Χυτούλα Παπάζογλου Genre: »
    Rating

    Το τι μπορεί κανείς να φτιάξει από  τη φλούδα ενός πορτοκαλιού είναι απίστευτο. Από σχήμα μπρελόκ, σε λουλούδι και από το λουλούδι σε ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι. Καταρχήν φάτε το πορτοκάλι αλλά μην πετάξτε τη φλούδα. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται σχήμα μπρελόκ και στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. 

    Υλικά:
    1 ή 2 πορτοκαλιά
    κουπάτ
    συρραπτικό

    1η Εκτέλεση: Για να φτιάξετε ένα λουλούδι απλά κόψτε περιμετρικά το πορτοκάλι, προσέχοντας να μην κοπεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα σπιράλ. Στη συνέχεια τυλίξτε το, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω, και αμέσως θα εμφανιστεί ένα όμορφο λουλούδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε κι άλλα και τοποθετήστε τα πάνω σε ένα βάζο γεμάτο πευκοβελόνες ή οτιδήποτε παραπλήσιο.

    2η Εκτέλεση: Για να φτιάξετε σχήμα για μπρελόκ ή στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο η διαδικασία είναι η ίδια. Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι προσέχοντας να βγει ενιαίο χωρίς να κοπεί. Πάρτε κουπάτ διαφόρων σχεδίων και ξεκινήστε να κόβετε. Στην κορυφή του σχήματος τρυπήστε μια φορά με ένα συρραπτικό. Πάρτε ένα σχοινάκι (όπως φαίνεται στην εικόνα - για το στολίδι ενώ για το μπρελόκ περάστε το κατευθείαν στα κλειδιά σας αν υπάρχει κλεψιδάκι) αφήστε να ξεραθούν καλά και είναι έτοιμα.   

    Leave a Reply

    ΟΡΟΙ

    Αφήστε μήνυμα

    Your Name :
    Your Email: (required)
    Your Message: (required)